08:47
0

În noaptea de dinaintea percheziţiilor, acesta a plecat din localitate. Sunt informaţii care apar în motivarea magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.
În motivarea Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus arestarea preventivă pe numele lui Ion Balint, cunoscut şi sub numele de Nuţu Cămătaru, şi a altor patru persoane din anturajul său, se menţionează că procurorul de şedinţă a arătat în faţa judecătorului că Nuţu a primit un pont cu privire la faptul că urmau să se efectueze percheziţii la domiciului său. Astfel, în noaptea dinaintea percheziţiilor, acesta a fugit din Bucureşti.
Nuţu Cămătaru era filat, însă, de ceva vreme, fapt ce a făcut posibilă ridicarea acestuia, ulterior. Anchetatorii urmează să stabilească cine a fost persoana care a divulgat interlopului informaţii din anchetă.
Reamintim că instanţa a dispus emiterea unor mandate de arestare pentru 29 de membri ai grupărilor Cămătarii şi Sportivii. Aceştia au şi fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în urma celor 115 percheziţii care au avut loc vineri. De la locuinţele suspecţilor au fost ridicate sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.
În această cauză se fac cercetări faţă de 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.