Adina MutAr
In toamna anului 1988, in garsoniera ei din Mihai Bravu, Bucuresti, a fost gasit cadavrul cantaretei Mihaela Runceanu. Fusese strangulata cu un cablu de telefon, stropita cu benzina si incendiata. Mihaela era foarte indragita de public, avea zeci de mii de fani. Oricare dintre ei putea fi ucigasul. Cazul se anunta deosebit de greu, mai ales ca era si urmarit de "sus", din cercul "iubitului conducator".
Politica partidului era clara: in Romania nu se intampla nimic rau. De la "cazul Ramaru", ucigasul in serie care asternuse peste Capitala o teama cumplita, militienii de la omoruri invatasera ca trebuie sa se cupleze la tensiunea dosarului pe muteste. Nici acasa nu aveau voie sa discute despre cazurile pe care le ancheteaza. Uciderea unei cantarete de talia Mihaelei Runceanu ii punea din start contracronometru, limitand numarul investigatorilor, pentru a nu se "imprastia" rezultatele anchetei. Fiecare pas pentru identificarea criminalului avea sa fie urmarit si cenzurat. Opinia publica trebuia sa afle cat mai putin.
RONDUL DE NOAPTE
Se apropia de miezul noptii. Fusese o zi destul de calda, dar noaptea incepuse sa bata un vant usor, rece. Incepea sa miroasa a toamna, a frunze uscate, aerul era greu din cauza norilor imbibati de ploaie. In fata postei din Baba Novac era lumina. Militienii care patrulau prin zona au vazut o fata pe o banca de langa posta. Statea ghemuita, parca plangea sau poate ii era frig. Ce cauta, la ora aceea, o fata singura, pe o banca? Nu stia ca nu avea voie? In Bucuresti nu existau oameni fara adapost sau, cel putin, asa trebuia sa para. Militienii au legitimat-o si, evident, au intrebat-o ce dracu' face acolo, ca nu-i in Gara de Nord.
- M-a dat Mihaela afara!, a raspuns ea trista.
- Care Mihaela, fetito, sau crezi ca in cartierul asta este doar o Mihaela?
- Mihaela Runceanu.
- Aaaa!
"CASA DESCHISA"
Militienii se aflau in incurcatura. O cunosteau pe Mihaela, era o tanara foarte draguta. Nu-si dadea deloc aere de vedeta si de aceea era si foarte populara. Casa ei era mereu deschisa, primea o gramada de prieteni. Lor, militienilor, li se parea ca este chiar prea "deschisa" casa Mihaelei. Stiau ca deseori se strangeau prieteni la ea ca sa vada filme pe video, ceea ce nu prea era in regula. Ar fi trebui sa raporteze aceste informatii, dar faceau si ei pe "niznaiul", pentru ca o simpatizau pe cantareata. Atata timp cat nimeni nu le-o ceruse, n-avea rost sa se bage singuri in seama. Dar acum aveau un "caz". Fata nu putea ramane pe strada. Ar fi fost nevoiti sa raporteze. Oare ce se intamplase? Mihaelei nu-i prea statea in caracter sa faca astfel de gesturi, sa dea pe cineva afara din casa. Mai ales noaptea.
SECRETARA UTC
Militienii nu prea stiau ce sa faca. Nu le venea nici o idee salvatoare. Pana una, alta, s-au asezat langa fata si au inceput sa-i puna intrebari. Unde lucra? La Electromecanica. Ce cauta la Mihaela? Acolo statea, in gazda. In gazda? Pai, Mihaela avea doar o garsoniera! Da, dar erau prietene si Mihaela nu refuzase ajutorul nimanui, daramite prietenilor. Si de ce o daduse afara? Se suparase ca primea tot felul de telefoane de la niste necunoscuti care-i cereau sa o dea pe ea afara.
- Rudele mele!, preciza fata. Alor mei nu le convine ca mi-am luat zborul. Le e teama ca nu ma descurc, nu inteleg de ce am vrut sa stau in gazda, stiti cum e! Prapastia dintre generatii. Dar eu ma descurc foarte bine, am ajuns si secretara UTC la mine la serviciu.
- Secretara UTC? Aaaa! Asta schimba situatia, remarca un militian.
O secretara UTC nu putea ramane noaptea fara adapost. Ce hal de exemplu ar mai fi fost pentru tinerii pe care-i reprezenta?! Trebuia facut ceva. Si repede. Altfel cine stie ce probleme ar fi iesit din chestia asta. Cel putin le venise o idee de care sa se agate.
- Sa mergem la Mihaela! O rugam noi sa te primeasca inapoi pana iti gasesti alta gazda.
O PALPAIRE NEFIREASCA
Fata nu voia deloc sa mearga inapoi. Nu in seara aia. Mihaela era suparata pe ea si s-ar fi suparat si mai tare daca ar fi vazut-o cu militienii la usa.
- Tu nu trebuie sa zici nimic. Ne lasi pe noi sa vorbim.
Fata nu si nu, ca ea nu merge, mai bine se duce pe jos pana in Gara de Nord, daca nu vor sa o lase inca vreo doua ore, pana incep tramvaiele sa circule. Mai cu frumosul, mai autoritar, militienii au luat-o cu ei. Cand s-au apropiat de blocul unde statea Mihaela, au vazut la geamurile garsonierei o palpaire nefireasca. Sa fi avut semineu artificial, din acela care "arde" doar becuri? Era la moda.
- Poate ca se uita la vreun film, la video, zise fata cu glas mic, uitandu-se speriata la militieni.
Acestia nu voiau sa recunoasca fata de ea ca stiau despre acest obicei. N-au comentat nimic, ceea ce a speriat-o si mai tare pe secretara UTC, care, de altfel, nici ea nu trebuia sa se lase prinsa in astfel de obiceiuri "nesanatoase" pentru tineretul patriei.
FOC MOCNIT
Au sunat degeaba la usa. Nu raspundea nimeni. Nu puteau sa faca tambalau, pentru ca era doar patru dimineata si n-aveau nevoie de vecini curiosi. Situatia devenea din ce in ce mai delicata. Ii cuprinsese si nelinistea. Simteau ca s-a intamplat "ceva". Uitandu-se pe vizorul de la usa, militienii au observat aceeasi palpaire nefireasca. Nu era miros de fum, dar usa era foarte bine "imbracata", nu avea spatii pe la incheieturi.
- Eu sparg vizorul!, spuse unul dintre militieni.
L-au spart si imediat a inceput sa iasa fum. Era clar ca era sau fusese un incendiu. Nu mai avea rost sa pastreze linistea. Fata le-a spus ca Mihaela tinea o cheie langa tocul usii, intr-o nisa. Au adancit spartura, au luat cheile si, cand au descuiat usa, au auzit valvataia cum prinde puteri.
- Ramai afara!, i-au strigat fetei, intrand in "forta" pentru a scoate afara eventualele victime.
IMAGINI DE COSMAR
Focul nu se extinse. Fusese doar o mica flacara ce prinsese forta, alimentata de aerul de afara. Inauntru fusese prapad. Garsoniera arata ca o pestera. Totul arsese mocnit, temeinic. Intrerupatoarele curgeau pe pereti, televizorul se topise luand forma tubului, tencuiala cazuse de pe pereti. Mirosea greu, a ars, dar si un alt miros, de benzina. Pe pat, au zarit o silueta acoperita cu patura. S-au repezit spre pat, gandind ca poate Mihaela mai era in viata. Cand au dat patura la o parte, i-au zarit trupul ars pe alocuri, "punctiform", cum zic pompierii. Si trupul mirosea a benzina. Deja isi dadusera seama ca era vorba despre o crima. Au vrut sa-i ia pulsul, sa vada daca totusi mai traieste. Atunci au observat ca fusese strangulata cu firul de la telefon. Mihaela Runceanu fusese ucisa. Si mai observara ceva. -Este un singur pat!, spuse unul dintre militieni si porni grabit spre usa, sa vada unde este fata.
Era acolo, nu plecase nicaieri. Se prabusise in ea insasi. Era muta. Privea in gol, fara expresie. Impietrise asa, langa usa, cu geamantanul in mana.
MII DE SCRISORI
Costica ridica receptorul confuz. Cand auzi glasul celui de la dispecerat, ii zbura tot somnul.
- E groasa!, ii spuse colegul de la dispecerat. E vorba de Mihaela Runceanu.
Era trecut de ora patru. Afara era inca intuneric. Aprinse veioza de la capatul patului si-si nota adresa. Sotia se trezise si ea, dar nu-l intreba nimic cand il vazu cu cata graba se imbraca. Era obisnuita.
- Ai grija!, ii spuse.
Atat. Era de ajuns. Simtise tensiunea si-si daduse seama ca este vorba despre un caz deosebit.
- Sa nu ma asteptati, ii spuse Costica si iesi pe usa val-vartej.
A ajuns la locul faptei in mai putin de o jumatate de ora. Medicul legist sosi si el repede. Inspecta trupul, clatinand din cap dezaprobator.
- Prezinta leziuni la nivelul fetei si a toracelui. A fost lovita, strangulata si apoi i s-a dat foc. Ce miroase a benzina? Aha, a fost stropita si cu benzina. Mosule, nu te invidiez, ma crezi? Mosule?
Costica nu-l mai auzea. Descoperise o gramada de scrisori, mii, de la fanii Mihaelei Runceanu, care nu fusesera atinse de incendiu. Le baga intr-un sac, gandind ca, poate citindu-le, va descoperi vreun indiciu. Gasi si o agenda cu numere de telefon, alta sursa de indicii.
SUSPECTA PRINCIPALA
Fata care statuse in gazda la Mihaela Runceanu devenise principala suspecta. Nu si pentru Mosu'.
- E mana de barbat aici, asa imi spune mie instinctul!, ii repeta colegului sau.
- Cred ca, de data asta, instinctul te insala. Fata a omorat-o! Si mai si minte ca statea la Mihaela in gazda, cand in garsoniera era un singur pat. A omorat-o si apoi a incendiat locuinta ca sa-si stearga urmele.
- Dar apoi a avut o "cadere" de inteligenta si s-a dus pe banca la Baba Novac, s-o vada militienii.
- Bine a gandit. Si-a oferit un alibi.
- Ce alibi mai e si asta? Sa se spovedeasca la militieni ca s-a certat cu Mihaela si ca aceasta a dat-o afara? Le oferea si motivatia crimei? Hotaraste-te, ori e proasta, ori desteapta! Si-apoi unde sunt bunurile care au disparut din casa victimei si de unde a luat benzina?
Colegul sau ridica din umeri. Chiar trebuia sa aiba raspunsuri la toate de la inceput? Lucrau trei la caz. In timp ce colegii sai o anchetau pe fata, insistand pe relatia ei cu Mihaela, Mosu' cauta alta pista.
FANII ALTEI CANTARETE
Mosu' era sigur ca autorul crimei fusese un barbat, dar nu gasise nici un indiciu care sa-l conduca spre un posibil suspect. In agenda cantaretei, ca si in scrisori, erau numai adrese si numere de telefon ale unor femei. Din relatarile cunoscutilor, afla ca in anturajul Mihaelei se aflasera multi barbati, dar nici unul ca iubit. Descoperise chiar si un general de armata, care o proteja, fiindca o placea foarte mult ca om si ca artista. Se hotarase sa o sprijine in viata de zi cu zi, pentru ca in cariera artistica Mihaela nu avea nevoie de ajutor. Isi facuse un nume si un loc in lumea vedetelor doar prin talentul si profesionalismul ei. Nici gand ca generalul sa-i fi fost amant! Nici gand s-o fi ucis din gelozie. De altfel, Mosu' nici nu-l banuise de asa ceva. Criminalul, asa cum il "simtea" el, trebuia sa fie tanar. Din scrisorile de la fanii Mihaelei, Mosu' afla ca exista o stare conflictuala intre acestia si fanii altei artiste, aflata pe primul loc in topul cantaretelor preferate. I-a facut o vizita acesteia, dar n-a aflat mai nimic. Nu stia despre conflictul dintre fanii lor. Ii era imposibil si sa citeasca sacii de scrisori pe care ii aducea posta. Era insa incredintata ca fanii, niste tineri sinceri in admiratia lor, nu puteau fi capabili de un asemenea act odios. Chiar asa, doar nu traiau in Occident! Unde sa-l gaseasca pe criminal, intre atatea nume de femei!
La inceputul lunii noiembrie 1989, indragita cantareata Mihaela Runceanu a fost ucisa in garsoniera sa din Mihai Bravu. Fusese strangulata, stropita cu benzina si incendiata. Pe lista suspectilor erau doar femei. Si, totusi, se cauta un barbat.
Mosu' se deplasase in teren pentru a ancheta cunoscuti si rude ale Mihaelei Runceanu, daduse sute de telefoane din agenda cantaretei, verificase inca o data locul faptei. Toate aceste actiuni, in cateva ore. Lucra contracronometru. Si nu gasea ceea ce cauta, adica un barbat tanar, atletic, eventual cu antecedente penale, mergand pe ideea ca un individ "curat" nu ar fi debutat in faradelegi talharind si omorand o vedeta. Poate numai daca era nebun, dar nu avea nici o informatie ca in anturajul Mihaelei ar fi existat cineva zarghit. Fata care zicea ca statuse in gazda la Mihaela pana in noaptea crimei sustinea ca, atunci cand plecase, la cantareata se afla un tanar, pe nume Florin, care se uita la video. Tot dand paginile agendei, Mosu' gasise si un numar de telefon al unui Florin. Il ridicasera. Era insa o problema: Florin era, de fapt, Florica.
FEMEIA-BARBAT
Florica avea in jur de 1,80 metri si cam 85 de kilograme. Era zdravana ca un taur. O cunostea pe Mihaela, dar cine nu o cunostea?
- Ei, lasa, ca nu toti care o cunosteau aveau numerele de telefon in agenda cantaretei. Dar cate numere de telefon erau in agenda Mihaelei?
- Pai, cum, te-am adus aici sa ne pui intrebari? De ce erai trecuta in agenda ca Florin?
- Asa-mi zic prietenii, pentru ca... pentru "gingasia" mea, probabil. Sunt mai barbatoasa.
- Aseara unde ai fost? De cand n-ai vazut-o? Cat de des te duceai pe la ea? De unde aveai benzina? Dar de ce ti se zice Florin? Si ce cautai aseara la Mihaela? La ce film te uitai?
- Film? Ce film? Pe video? Stati asa, stiu si eu un Florin. Ii aducea casete video. Avem o cunostinta comuna.
Florica aproape sarise de pe scaun. Intrezarise o portita de scapare de sub tirul intrebarilor. Doar ca anchetatorii credeau ca asta si urmarea, sa castige timp, sa-si faca o strategie. Mosu' notase adresa cunostintei lui Florin si se pregatea sa plece dupa ea.
- Pierzi timpul, Mosule! Asta ti-e barbatul pe care il cautai. Ne abureste si n-avem timp sa verificam tromboanele ei.
- Lasa-ma si pe mine sa-mi fac meseria, asa cum cred eu! se otari Mosu' la colegul sau.
O SIMPLA CUNOSTINTA
Cunostinta lui Florin, o fata, nu stia mai nimic despre el. Nici macar numele complet. Da, ii ducea casete Mihaelei, facea parte din anturajul ei. Era un tanar de bani-gata, cum se spune. Parintii lui aveau slujbe foarte bune, tatal mai ales, dar erau despartiti, iar el statea cand la mama, cand la tata. Mama lui statea pe Bulevardul 1 Mai. Tatal nu stia pe unde locuieste, dar stia ca ii dadea multi bani, ii daduse si masina... Avea masina?
- Hai, incearca sa-ti amintesti mai multe, pe unde l-am putea gasi, cu cine mai era prieten?
- Nu stiu, zau! Florin avea o iubita, de ce nu o cautati pe ea? Ea v-ar putea spune mai multe. Eu stiu de el mai mult din auzite, din ce se vorbea in cercul nostru.
Stia unde o gaseste pe iubita lui Florin? Nu? Pai, atunci, ce-i in mana nu-i minciuna. Mosu' o invita la militie, sa-i arate niste fotografii, poate il recunoaste. Pe langa fotografiile de infractori, lua si de la Evidenta Populatiei un teanc de fise ale celor care locuiau pe 1 Mai. Asta era chiar ca la Loterie. Unele fise nici nu aveau fotografia persoanei respective. Cautau acul in carul cu fan. Chiar asa i-au spus colegii cand a ajuns cu fata in birou. In plus, incepea meciul in care Steaua juca pentru calificarea in Cupa Campionilor, drept pentru care intreaga activitate se intrerupea.
LA AL PATRULEA GOL
Fata avea o rabdare extraordinara. Nimeni n-o mai baga in seama, dar ea, cuminte, dadea fila cu fila si privea atenta fotografiile. Tensiunea din birou era maxima. Steaua manca bataie. Nimeni nu-si mai punea lacat la gura. Injuraturile curgeau la liber. Fata, ca si cand nimic nu s-ar fi petrecut in jurul ei, rasfoia linistita fisele. Nu-l descoperise pe Florin printre infractori. Trecuse la fisele de la Evidenta Populatiei. Mosu', care o privea cu coada ochiului, studiindu-i reactiile, era dezamagit. Credea ca o sa-l gaseasca printre infractori. Ipoteza lui se cam clatina. Baiat de familie buna? Avea de toate? Atunci talharia nu se mai justifica. Lipseau multe lucruri, bijuterii, in special. Dar talharia putea fi doar o inscenare. Care sa fi fost, atunci, mobilul? Crima pasionala nu putea fi. Mihaela era o persoana retrasa. Suferea de o acnee care se intindea pana spre zona pubiana, ceea ce, spuneau prietenele ei, o complexa. Se dedicase cu totul muncii, atat pe scena, cat si la Scoala Populara de Arta. La un moment dat, gandurile Mosului au fost intrerupte de injuraturile colegilor de birou. Steaua primise al patrulea gol. Era prapad. Totusi, Mosu' auzise si glasul firav al fetei. Se intoarse spre ea si se apleca peste birou:
- Ce-ai zis?
- Asta este Florin, spuse fata, aratand o fisa.
36 DE ORE
Parintii lui Florin erau nemultumiti de el. Traia cu o femeie mai mare decat el cu opt ani, care avea si un copil. Se mutase cu ea. Taica-sau nu-i mai dadea bani, ii spusese sa-i aduca si masina inapoi. I-o adusese? Nu inca. S-au dus la domiciliul femeii cu care traia Florin. El nu era acasa. La o perchezitie sumara, au descoperit bunurile furate din casa Mihaelei. Nu numai bijuterii si aparatura electronica, dar pana si pantofii cu tocul dezlipit, care urmau sa fie dusi la reparat. Femeia nu stia de unde sunt obiectele gasite de militeni. Florin ii spusese ca sunt ale unui prieten care se muta si il rugase sa i le tina cateva zile. Il crezuse, de ce sa nu-l creada? Doua echipe de militeni l-au asteptat pe Florin, una in strada, alta un etaj mai sus fata de apartamentul unde locuia. Trecusera 36 de ore de cand comisese crima.
GANDUL CRIMINAL
Florin a recunoscut fapta. N-avea rost sa faca pe nevinovatul, cand fusesera descoperite obiectele pe care le furase din garsoniera Mihaelei. Da, fusese talharie. Si omor, cum altfel? Mihaela organizase o seara de filme video cu prietenii, iar el ii dusese niste casete. Prietenii anuntasera ca nu pot veni, iar el o rugase sa-l lase sa vada casetele. Mihaela acceptase. Era fata buna. Apoi venise cea care statea la ea si se certasera. Mihaela i-a spus sa plece, ca n-are nevoie de scandal din partea celor care o tot sunau si-i spuneau sa n-o mai oploseasca pe la ea. Fata isi facuse bagajele si plecase. Mihaela a facut o baie, apoi s-a bagat in pat sa se culce. El urma sa plece cand se termina filmul. Atunci i-a venit lui Florin gandul criminal. Era stramtorat si nu intrevedea un viitor mai roz. Nu planuise nimic, nu s-a gandit prea mult. Cum i-a incoltit ideea crimei, s-a dus langa pat, s-a asezat peste Mihaela si a sugrumat-o cu mainile. Ea s-a luptat. De aici proveneau ranile de pe fata si toracele victimei. De asta banuise Mosu' ca ucigasul fusese un barbat.
S-A LACOMIT LA BENZINA
Incepuse sa care lucrurile la masina. Gasise si doua canistre pe balcon, pline cu benzina. Pe una o dusese in masina lui, dar cand s-a intors dupa a doua, a observat ca Mihaela misca. Nu murise. Atunci a luat firul de la telefon si a sugrumat-o. A stropit-o cu benzina, a stropit si prin casa, cu gandul ca va arde tot si se vor sterge urmele. De ce n-a turnat mai multa benzina, daca voia sa arda tot?
-Imi trebuia benzina! Sunt cozi infernale la benzina, a explicat tanarul impasibil.
Mosu'
Dintre cei care au lucrat la "cazul Mihaela Runceanu" a mai ramas doar Costica Ionescu, in prezent comisar sef la Serviciul Omoruri, sectorul 4, din cadrul Politiei Capitalei. I se zice Mosu', porecla pe care o are din armata. Si-a efectuat stagiul militar la rachete, pe fasciculul de distanta, unde era nevoie de miscari foarte fine si de un calm deosebit. Tuturor celor care lucrau pe fasciculul de distanta li se spunea Mosu'. Nascut sub semnul Fecioarei, Mosu' este "dotat" cu intuitie si o mare putere de analiza, calitati de mare valoare pentru un politist de omoruri, mai ales cand "tehnica" nu este chiar performanta. "Criminalii se prind in primul rand cu mintea", spune el. N-a fumat niciodata. Rareori a fost "lup singuratic', pentru ca la Omoruri se lucreaza in "haita". Totusi, la "cazul Mihaela Runceanu" a fost nevoit sa-si urmeze singur firul anchetei, pentru ca doar el a intuit ca ucigasul este barbat.
http://ziare.zaraf.ro/articol5084/MOARTEA-MIHAELEI-RUNCEANU-(DEZNODAMANT).htm
La douazeci de ani de la moartea Mihaelei Runceanu, Daniel Cosmin Stefanescu, criminalul artistei face dezvaluiri.
Daniel Cosmin Stefanescu a povestit la "Happy Hour" care era relatia lui cu Mihaela.
"Eram doar o cunostinta care ii mai facea rost de cate o caseta video, care o ajuta cand avea nevoie, dar in limita timpului meu disponibil", a declarat cel care a fost gasit vinovat pentru crima care a cutremurat Bucurestiul in noiembrie 1988.
Ucigasul Mihaelei Runceanu i-a furat carnea din frigider
Pe 1 noiembrie 1989, in jurul orei 1:00, Mihaela Runceanu este asasinata in mod bestial in garsoniera sa din Bucuresti situata pe Soseaua Mihai Bravu, Nr.293 (la intresectia cu Dristor), Bloc 12, Scara B, Ap.48, Parter.
In acea noapte, Stefanescu a strans-o de gat cu un cablu electric, apoi a inceput sa care obiecte din casa, la masina pe care o parcase in fata garsonierei.
Cand a vazut ca Mihaela mai misca, a stropit-o cu benzina si a incendiat casa.
Mihaela Runceanu a fost omorata pe 1 noiembrie 1989
Stefanescu a luat din casa artistei mai multe lucruri: un videocasetofon marca "Panasonic", un televizor "Telecolor", un magnetofon stereo marca "Rostov", un picup "Unitra", doua boxe "Unitra" de 75 W, statie de amplificare "Delia", doua cartuse tigari "Kent", sase casete video, benzi de magnetofon, cafea, bauturi fine, 2 canistre cu benzina, un material textil, incaltaminte, cosmetice (deodorante, sapunuri, ruj de buze), bijuterii (printre care o bratara, doua inele, un lant, un colier), 3 carnete C.E.C si un pachet cu carne.
Pe data de 2 noiembrie 1989, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Stefanescu este prins, arestat si condamnat, ulterior, la 25 de ani de inchisoare.
Mihaela Runceanu a fost inmormantata pe 4 noiembrie 1989 la cimitirul "Dumbrava" din Buzau, nu departe de celebrul grup statuar "Rugaciunea" al lui Constantin Brancusi.
Mihaela Runceanu- "Iarta"
Daniel Cosmin Stefanescu sustine ca nu el a omorat-o pe Mihaela Runceanu
Stefanescu a fost gratiat de fostul presedinte Ion Iliescu, dar eliberarea lui a fost intarziata cu mai bine de un an, in urma unei grave erori de comunicare dintre Presedintie si Monitorul Oficial care a publicat Decretul de gratiere.
Cu toate ca a fost gasit vinovat de crima si a fost inchis pentru fapta sa, Daniel spune ca nu asta este adevarul, nu el este criminalul.
Daniel Cosmin Stefanescu
"S-a spus ca am uns balamalele de la usa cu miere, ca sa nu scartaie, cand caram obiectele din casa. Dar s-a intrebat, cineva, de ce sa le fi uns cu miere? Si nu cu ulei, pentru ca eu eram mecanic, de meserie? S-a spus ca am luat televizorul si l-am dus la masina. Pai, cine putea sa care singur un Telecolor de 30 de kilograme si sa-si deschida singur usile, cu el in brate? Si stii ca una din martore, care a spus ca eu nu as fi fost in stare sa fac fapta, a disparut din proces? Si de ce nu s-a redeschis dosarul, in anii '90, cand l-au gasit pe sinucigasul ala, inecat in Lacul Tei, asupra caruia s-a gasit un bilet scris de el, in care spunea ca el a omorat-o pe Mihaela? Ma intrebi de fapta, ma intrebi ce s-a intamplat atunci. Dar am comis eu crima?", declara cu ceva timp in urma Daniel Cosmin Stefanescu.
In ultima perioada a vietii Mihaela Runceanu spunea tuturor ca va muri la varsta de 35 de ani
Ca si cum ar fi presimtit ceea ce urma sa vina, Mihaela era obsedata de gandul ca va fi omorata si nu va trece de varsta de 35 de ani. Din pacate aceasta aproape a avut dreptate si a murit la 34 de ani!
Mihaela se temea ca va fi asasinata
Mai mult, ea se temea foarte tare de persoanele straine, ca ar fi putut s-o omoare in casa.
Administratorul blocului in care statea Mihaela spune ca artista nu deschidea niciodata ferestrele de la strada, ca sa aeriseasca, deoarece ii era frica sa nu intre cineva si sa o omoare, apartamentul ei fiind situat la parter.
Mihaela Runceanu - Canta iubirea ( Ultima filmare-1989)
Viata si cariera Mihaelei Runceanu
Mihaela Runceanu s-a nascut pe 4 mai 1955 la Buzau.
Urmeaza clasa I si jumatate din clasa a-II-a la Orbeni (Bacau), unde parintii se muta cu serviciul. Continua cursurile la scoala elementara de pe langa Liceul de muzica si arte plastice din Buzau.
Mihaela Runceanu la varsta de 6 ani
In anul 1970 incepe cursurile Liceului de muzica si arte plastice din Buzau, pe care il absolva in 1974 ca sef de promotie.
Mihaela Runceanu urmeaza cursurile Liceului de muzica si arte plastice din Buzau
In perioada liceului, canta in orchestra simfonica a orasului, care se afla pe langa Casa orasenesca de cultura.
In Anul 1972 ii este recunoscuta public vocatia de solist de muzica usoara si castiga premiul I la concursul "Tineretea Buzoiana" cu piesa "Anilor" de Petre Magdin.
In 1974 Mihaela este admisa la Conservatorul de muzica "Ciprian Porumbescu", cu media 9,95, urmand in paralel cursurile scolii Populare de Arta din Bucuresti, clasa de canto.
De-a lungul carierei, artista este rasplatita pentru talent sau cu numeroase premiiprintre care: Trofeul "Steaua litoralului", trece cu 10 pe linie prima etapa la concursul TV "Steaua fara nume", premiul I la Festivalul "Lotca de aur" de la Braila, premiul II la "Festivalul artei studentesti" din Galati, premiul II la concursul "Bucuresti'76", premiul I la Festivalul national "Cantarea Romaniei", Marele Premiu la sectiunea "Interpretare" aFestivalului national de muzica usoara de la "Mamaia'83".
Mihaela Runceanu
Debuteza la Radio cu o piesa, in prima auditie, a compozitorului George Grigoriu. In intreaga ei cariera, Mihaela Runceanu a imprimat la Radio si Electrecord peste 150 de piese.
Mihaela a imbogatit muzica usoara romanesca cu numeroase slagare dintre care amintim: "Clipe ce dor", "Eu nu te-am uitat", "Fericirea are chipul tau", "Daca totusi vei pleca", "Canta iubirea" si "Iarta".
Pe 31 octombrie, Mihaela Runceanu merge la sediul Radiodifuziunii Romane unde se intalneste cu Titus Andrei si lucreaza mai bine de 3 ore in "cardex", cautand negativele unor cantece.
In jurul orei 19:00 -19:30, Mihaela ii telefoneaza mamei ei sa-i spuna ca, in sfarsit, i-a aparut discul mult asteptat.
Din pacate artista nu a mai apucat sa se bucure de aceasta realizare.
Mihaela Runceanu pe scena