07:41
0


Teroare în Boston! La câteva zile de la atentatele cu bombă, în urma cărora 3 oameni au murit iar 180 au fost răniți, un alt incident sângeros a avut loc. Potrivit presei americane, un bărbat a tras asupra unui poliţist şi l-a ucis, vineri, la universitatea MIT din Boston.







Institutul de Tehnologie al Massachusetts din Boston a fost încercuit de oficiali din cadrul serviciilor de securitate în urma unor focuri de armă, a anunţat joi seara Universitatea pe site-ul său de Internet.
"Rămâneţi în afara zonei până la noi ordine. Nu se ştie dacă sunt victime", potrivit alertei difuzate de site-ul de Internet.
MIT este situat în Boston, unde un dublu atentat a provocat moartea a 3 persoane şi rănirea altor aproximativ 180, la linia de sosire a maratonului. Atentatele au avut loc luni.


Mai mult: Un nou incident sângeros la Boston! Un poliţist a fost împuşcat mortal - Stiri externe | Libertatea.ro 



Un atacator a murit, al doilea în urmărire

La trei zile după atacul terorist din Boston, în care trei persoane au murit şi sute au fost rănite din cauza unor explozii la maratonul din oraş, unul dintre suspecţii care a fost arestat a murit, iar celălalt este urmărit de FBI.
Cel de-al doilea suspect este urmărit de FBI în campusul MIT, unde a împuşcat mortal un poliţist, scrie Boston Globe, care a publicat fotografiile bărbaţilor consideraţi suspecţi.
Poliţia americană a confirmat moartea, la spital, a unui suspect în ancheta privind dublul atentat din Boston, arestat în cursul nopţii, relatează AFP. Nicio precizare nu a fost furnizată cu privire la circumstanţele decesului la spital al suspectului, după ce acesta a fost arestat.
 Primul suspect ar fi murit, anunţă Boston Globe, citat de BBC. Şeful poliţiei din Boston a confirmat vineri moartea unui suspect şi urmărirea unui al doilea, relatează AFP.  "Un altul a fugit (...), înarmat şi periculos", a scris pe contul său de Twitter şeful poliţiei din Boston Ed Davis.
Poliţia a cerut locuitorilor din Watertown, în apropiere de Boston (nord-est), să "stea departe de ferestre", în timp ce continua să caute al doilea suspect al dublului atentat cu bombă comis luni.
 Un suspect în atentatul de la maratonul din Boston a fost arestat vineri dimineaţa, dar poliţia încă îl caută pe al doilea suspect în apropiere de oraşul în care au fost auzite explozii şi focuri de armă, a anunţat cotidianul Boston Globe, citat de AFP.
 FBI cere publicului să nu difuzeze alte imagini în afara celor cu suspecţii, pe care le-a publicat ieri. Asfel, FBI încearcă să tempereze armata de detectivi amatori care caută vinovaţii, în special pe Internet, relatează AFP.

Djohar Ţarnaev, capturat de poliţie în cazul atentatelor din Boston, între viaţă şi moarte

Suspectul în vârstă de 19 ani, arestat în ancheta privind atentatele din Boston se zbate între viaţă şi moarte la spital, afirmă surse citate de postul ABC News.  Djohar Ţarnaev (foto deschidere) se află la Spitalul „Beth Israel Deaconess" din Boston, dar starea sa este foarte gravă.  Este vorba de aceeaşi unitate medicală la care fratele său, Tamerlan, 26 de ani, a fost adus vineri dimineaţă după un schimb de focuri cu poliţia.  
Tamerlan a murit din cauza rănilor suferite. Site-ul liveleak.com a publicat fotografii cu trupul neînsufleţit al „suspectului nr.1” în cazul dublului atentat din Boston. În imagini sunt vizibile numeroase răni cauzate de gloanţele care l-au nimerit în timpul descinderilor din campusul Institutului de Tehnologie din Massachusetts, unde a fost capturat, dar şi o tăietură adâncă în zona coastelor. 
Tamerlan, mort  din cauza rănilor suferite
Un purtător de cuvânt al spitalului„Beth Israel Deaconess" a declarat că Djohar Ţarnaev este încă în viaţă, dar starea sa este gravă. Tânărul a fost găsit în cursul nopţii ascuns într-o ambarcaţiune, în curtea locuinţei sale din zona Watertown. Sângera puternic şi era slăbit. Poliţia crede că Djohar Ţarnaev a fost rănit în schimbul de focuri în care a fost implicat fratele său cu poliţia. Nu se ştie dacă a mai fost rănit ulterior în confruntări cu forţele de ordine. 
Atentatele de finalul la maratonului din Boston au fost comise pe 15 aprilie, soldându-se cu trei morţi şi peste 170 de răniţi.