09:54
0
Cele cinci cadavre decapitate descoperite la Institutul de Medicină Legală din Cluj provin de la un simpozion internaţional la care au participat mai mulţi chirurgi esteticieni din Italia şi Germania, care au testat diferite tehnici noi. Cadavrele folosite erau ale oamenilor fără adăpost.


Cadavrele au fost decapitate de chirurgi esteticieni din Italia și Germania. În urmă cu 10 zile, a fost organizat un simpozion internațional, iar mai mulți chirurgi au făcut practică pe cadavrele de la IML Cluj, testând fel de fel de noi tehnici. Cadavrele profanate aparţineau unor oameni fără adăpost, potrivit stiridecluj.ro.
Cadavrele au fost abandonate în frigiderul de la IML Cluj, iar marți, au fost descoperite de oficialii de la Primăria Cluj-Napoca care au sesizat imediat poliţia.
"Este vorba despre cinci cadavre care au fost identificate, unul de sex feminin şi cinci de sex masculin, iar sesizarea se referă la faptul că au fost tăiate capetele cadavrelor. S-a făcut o cercetare, iar aceste capete au fost descoperite. Concluziile se înaintează Parchetului", a declarat Anca Purdea, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.
Şeful IML Cluj, Costel Siserman, a refuzat să mai facă vreun comentariu, după ce a fost întrebat despre profanarea cadavrelor.
Testele s-au făcut pe oameni ai străzii decedați, care nu au fost revendicați de nimeni.
Potrivit legii, cazul de la IML Cluj este unul de profanare, deoarece testele medicale nu se pot face pe capete și membre, pentru că aduc atingere demnității și imaginii persoanei decedate. 


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/cadavrele-decapitate-de-la-iml-cluj-au-fost-obiectul-unor-experimente-ale-medicilor-straini-video_69585.html#ixzz2MpziyoWe