18:33
0
Cei opt autori ai jafului comis, luni seara, pe aeroportul din Bruxelles, în care au fost furate diamante în valoare de 37 de milioane de euro, erau deghizați în polițiști, scrie site-ul belgian lalibre.be. Din primele elemente ale anchetei, făcute publice de Parchetul din Bruxelles, rezultă că autorii jafului, care au sustras 120 de cutii cu diamante, au folosit mașini cu girofar. Nu a fost niciun foc de armă și nimeni nu a fost rănit în timpul operațiunii care nu a durat mai mult de cinci minute, susțin anchetatorii.


Într-o fracțiune de secundă, patru inși, care aveau cagule și erau înarmați cu mitraliere, au ieșit din fiecare mașină. Atacatorii au îndreptat armele spre pilot, copilot și reprezentanții societății Brink's, de pază și protecție, care se pregăteau să încarce marfa în avion. Conform aceleiași surse, hoții și-au abandonat, undeva în nord-estul Bruxelles-ului, mașinile, pe care le-au incendiat.
Diamantele furate făceau parte dintr-o încărcătură ce urma să fie livrată la Zurich. În fiecare zi, centrul de diamante din Anvers, unul dintre cele mai importante din lume, face astfel de transferuri de diamante, a căror valoare este în jur de 200 de milioane de euro. Pietrele brute sunt aduse din Africa, India sau din alte țări.
La doar o zi de la jaful spectaculos de pe aeroportul din Bruxelles, la Paris, a avut loc o altă lovitură, informează Agenția France Press.
Magazinul de bijuterii "Le Printemps", din Paris, a fost jefuit marţi seara de doi indivizi înarmaţi, care au luat cu ei o pradă estimată între două şi trei milioane de euro, relatează France Presse.
Deocamdată, anchetatorii nu pot spune dacă există vreo legătură între cele două jafuri. Doi bărbaţi înarmaţi cu pistoale au comis jaful în jurul orei locale 18:45 (17h45GMT) la unul din magazinele aparţinând celebrei companii de diamante De Beers. Au scos bijuterii din două vitrine şi au plecat pe uşa din dos. În timpul incidentului nu au fost trase focuri de armă şi nimeni nu a fost rănit. Se pare că hoţii nu aveau chipurile acoperite.


citeste integral pe ZIUAnews.ro