14:15
0
Adeseori se întâmplă ca numai datorită probelor aduse în instanță să se poată pune la un loc elementele disparate ale personalității unui ucigaș și să se ajungă la o evaluare rațională a motivelor sale pentru a ucide. Despre Paul John Knowles nu vom ști niciodată totul; în timpul unei tentative de evadare, a fost împușcat mortal de un reprezentant al ordinii publice. Redăm în continuare amănuntele care se cunosc.

După o copilărie începută sub proaste auspicii petrecută în cea mai mare parte prin orfelinate, atracția pe care tânărul Knowles o simțea față de micile tâlhării s-a transformat în delicventă juvenilă, ducând la condamnări la închisoare de tot felul, de la jaf la mai multe crime.

Pe data de 26 iulie 1974, la numai două luni de la eliberarea sa din penitenciarul Railford, statul Florida, Knowles a dat prima lovitură ; prima victimă a fost profe­soara Alice Curtis, în vârstă de șaizeci si cinci de ani, ucisă în cursul unui jaf. Acest incident a fost urmat de suprimarea a două tinere surori, Lillian și Mylette Anderson, în vârstă de unsprezece, respectiv șapte ani; mama lor era o prietenă a familiei Knowles. în cursul lunii august, Knowles și-a adăugat la activ încă trei victime, iar în luna următoare încă cinci. Ziua de 16 octombrie l-a găsit în Marlborough, statul Connecticut, unde Knowles a violat și strangulat o femeie si pe fiica acesteia, adolescentă; trei zile mai târziu, în Woodford, statul Virginia, a împușcat-o pe Doris Hovey cu pușca soțului ei.

La începutul lui noiembrie, Knowles se afla la Macon, statul Georgia, unde a ucis un bărbat pe care îl întâlnise într-un bar și pe fiica acestuia. Crimele au continuat în Georgia până când, pe 8 noiembrie, a început o relație extraordinară cu o ziaristă englezoaică, cu numele de Sandy Fawkes, care își petrecea vacanța în Statele Unite. S-au întâlnit în barul unui hotel din Atlanta; Knowles folosea numele de „Daryl Golden".

În următoarele șase zile si nopți, cei doi au fost aproape inseparabili, iar în tot acest timp Knowles a făcut câteva aluzii la faptul că ar fi un ucigaș în masă, flatat probabil de posibilitatea ca domnișoara Fawkes să scrie o carte despre el. „Daryl" a amintit și faptul că înregistrase pe bandă detalii despre activitățile sale (de fapt, înregis­trase pe bandă o confesiune pe care o lăsase în păstrare avocatului său).

În ciuda începutului pasional, relația dintre ei s-a întrerupt, în parte pentru că Knowles a îndreptat arma împotriva noii sale prietene. Ultimele cuvinte pe care i le-a adresat au fost: „Am să fiu ucis… în cel mult un an am să fiu mort." De fapt, acest lucru s-a întâmplat cu mult mai devreme.

După ce a mai comis încă două crime, una asupra unei patrule de poliție a cărei mașină o furase, Knowles a fost arestat când mașina a derapat, părăsind șoseaua, în încercarea de a evita un blocaj de pe drum. După o urmărire pe jos, prin pădure, Knowles a fost capturat și reținut de poliție. A doua zi, pe 17 noiembrie 1974, Paul John Knowles si-a desfăcut cătușele si a încercat să evadeze. Pe când încerca să smulgă arma șerifului, el a fost împușcat mortal de către un agent FBI.

Astfel s-a încheiat scurta și zadarnica viață a lui Paul John Knowles, omul pe care presa îl botezase „ ucigașul Casanova ". Se știe că a comis optsprezece crime în patru luni – dar, după estimările sale, numărul acestora era de treizeci si cinci. Romanul „ Timp pentru a ucide " de Sandy Fawkes a fost publicat cu trei ani mai târziu.
http://www.avoconsult.ro/category/crime-si-criminali-in-serie/